Αντικρίζοντας τα τεράστια κεραιοσυστήματα των εγκαταλελειμμένων στρατιωτικών εγκαταστάσεων του ΝΑΤΟ να ορθώνονται πάνω από το χωριό της Εγκλουβής, εύλογα γεννάται σε όλους το ερώτημα της χρήση τους.

Η στρατιωτική εγκατάσταση του ΝΑΤΟ, που κατασκευάστηκε τη δεκαετία του 1950 κοντά στο Οροπέδιο του Αγίου Δονάτου, συμμετείχε στο διακρατικό πρόγραμμα χωρών μελών του ΝΑΤΟ υπό τον τίτλο Allied Command Europe ή σε συντομογραφία ACE High.

The construction began in 1962, while ACE High program had already started from 1956. The ground station of Eglouvi opened in 1965. Like all of ACE High facilities were autonomous energy, supported by four full-bodied power generators - one of which is left or residue.

Εγκαταστάσεις ΝΑΤΟNotably, the installation of construction projects worked almost the entire local community, and in one way or another, almost by the entire mountainous Lefkada contributed to the completion of due point difficulties. Also, much of the civilian staff were Lefkadians.

Το στρατόπεδο και οι εγκαταστάσεις εκπομπής και λήψης ήταν πρωτόγνωρης τεχνολογίας, για την εποχή της κατασκευής της, αλλά και τις μετέπειτα δεκαετίες. Συνολικά διέθετε 4 παραβολικές κεραίες τροποσφαιρικής διάχυσης, των οποίων το μέγεθος βαραίνει ακόμη τον ουρανό της περιοχής.

The ACE High program

To ACE High ήταν ουσιαστικά ένα πρόγραμμα τηλεπικοινωνιών μακρινών αποστάσεων του ΝΑΤΟ, το οποίο εκμεταλλευόταν το φαινόμενο της τροποσφαιρικής διάχυσης των ραδιοκυμάτων, προκειμένου να δημιουργήσει κανάλια επικοινωνίας σε μεγάλες αποστάσεις. Οι υπηρεσίες που προσέφερε αυτή η τεχνολογία που χρησιμοποιούταν, παρέχονται πλέον από τα δορυφορικά συστήματα και το διαδίκτυο.

Το δίκτυο του προγράμματος αποτελούνταν από 82 επίγειους σταθμούς, σε 9 νατοϊκές χώρες, οι οποίοι ενώνονταν με αναρίθμητους άλλους μικρότερης εμβέλειας κατά τόπους, δημιουργώντας μια ραχοκοκαλιά τηλεπικοινωνιών στην νοτιοδυτική Ευρώπη. Μέσω της Ισλανδίας του δίκτυο επικοινωνούσε με τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής.

The ACE High network
The ACE High network

Time

Lefkada
few clouds
21 ° C
21 °
21 °
88%
3.8kmh
20%
Dec
24 °
Tu
25 °
Te
24 °
Th
24 °
Pas
25 °

Beaches

Activities

Recent Articles

Πρέπει να αναφερθεί ότι υπάρχει ακόμη ένας επίγειος σταθμός στην Κεφαλονιά, η κατάσταση του οποίου είναι ακόμη άρτια και μπορεί να αποτελέσει μέτρο σύγκρισης με την κατάσταση που επικρατεί στη εγκατάσταση της Λευκάδας. Δείτε ένα εξαιρετικό οδοιπορικό στον σταθμό της Κεφαλονιάς here.

Some photos from avandalisto station Kefalonia, can give a sample of the environment during the session.

ace-high-kefalonia
The ACE HIGH facilities in Kefalonia. Source: https://sites.google.com/site/gkfzkephallina/

Σταθμός ΝΑΤΟ ΚεφαλονιάΣταθμός ΝΑΤΟ ΚεφαλονιάΣταθμός ΝΑΤΟ ΚεφαλονιάΣταθμός ΝΑΤΟ ΚεφαλονιάΣταθμός ΝΑΤΟ Κεφαλονιά

See the map of the area of ​​NATO bases.