Στην Εγκλουβή μεγάλο μέρος της κοινωνικής ζωής έχει ως κοινό όρο αναφοράς τις φακές.

Η lentil Εγκλουβής καλλιεργείται εδώ και αιώνες με τα γενετικά της χαρακτηριστικά να έχουν προσαρμοστεί στις ιδιαίτερες κλιματολογικές συνθήκες που επικρατούν στο Plateau St. Donatos. Η καταγωγή του σπόρου που φυτεύεται στα χωράφια και στις πεζούλες της Εγκλουβής χάνεται στον χρόνο, το ίδιο και ο τρόπος καλλιέργειάς του ψυχανθούς αυτού φυτού.

seed sample lentil Εγκλουβής φυλάσσεται στον ΟΗΕ στον Οργανισμό για τα Τρόφιμα και την Γεωργία (FAO) και στη Συρία στο Διεθνές Κέντρο Αγροτικής Έρευνας για τις Ξηρές Περιοχές (ICARDA) με τον κωδικό ΙLL 293.

Ο γευστικός της χαρακτήρας οφείλεται, πέρα από το αρχέγονο γονιδίωμα του σπόρου, και στη σύσταση του εδάφους, αλλά και στις κατά τόπους μικροκλιματικές συνθήκες. Αφού δε χρησιμοποιούνται φυτοφάρμακα, η lentil Εγκλουβής an organic product, in particular nutrients. The benefits to the body is very important and is a dish easy to prepare.

Englouvi
Englouvi

The Plateau St. Donatos, στο άκρο του οποίου βρίσκεται το υψηλότερο σημείο της Λευκάδας, όπου υπάρχει το πάρκο κεραιών Λευκάδας, το κέντρο αναμεταδόσεων του ΟΤΕ και ο ραδιοφάρος της ΥΠΑ, απλώνεται δυτικά του χωριού σε ύψος 1000 μέτρων.

Όλες οι δραστηριότητες για την καλλιέργεια της φακής γίνονται με τις παραδοσιακές μεθόδους, αυτό αποτέλεσε έμπνευση για τη σκηνοθέτη Ελεονώρα Φιόρου και το ντοκυμαντέρ της “The plateau of Eglouvi - Code: ILL 293"

dscn2242
Εγκλουβησάνος δίπλα στον βόλτο του – Φωτογραφία: Ελεονώρα Φιώρου

Ένα από τα πιο σημαντικά αξιοθέατα στο Plateau St. Donatos είναι οι – απίστευτης στερεομετρίας – κατασκευές των βόλτων, για τις οποίες εικάζεται, ότι είναι από τη νεολιθική εποχή. Οι ξωμάχοι της λευκαδίτικης γης χρησιμοποιούν ακόμη τους βόλτους κατά την περίοδο της συγκομιδής της φακής.

Time

Lefkada
few clouds
22 ° C
22 °
22 °
73%
3.6kmh
20%
Su
21 °
Dec
22 °
Tu
20 °
Te
20 °
Th
21 °

Beaches

Activities

Recent Articles

The Englouvi in ​​National Geographic
The Englouvi in ​​National Geographic

Every summer day of the Transfiguration, the eve of the feast of Agiou Donatou, on August 6 takes place Feast of Feast. Το εκκλησάκι του Αγίου Δονάτου, το οποίο αρχικά ήταν αφιερωμένο στον Άγιο Δομέτιο, αφιερώθηκε στον Άγιο Δονάτο, επίσκοπο Λευκάδας κατά το 284μ.Χ., ο οποίος κατά τους διωγμούς εναντίον των χριστιανών έπεσε από έναν παρακείμενο πύργο, κατάλοιπα του οποίου υπάρχουν και σήμερα.

The 2015 a photo of George Tataki από την Εγκλουβή έκανε τον γύρο του πλανήτη, καθώς δημοσιεύτηκε από το National Geographic. Σε ένα αυθόρμητο στιγμιότυπο γυναίκες παραδοσιακά ντυμένες συνομιλούν, ρεμβάζουν και παρακολοθούν τα δρώμενα κατά τη διάρκεια της Γιορτής της Φακής.

Η καλοκαιρινή φωτογραφία με τον φακοκαλλιεργητή να καθαρίζει τις φακές που πρόκειται να πουλήσει, συμπυκνώνει ένα μεγάλο μέρος του βίου των Egklouvisanon, who maintain the methods taught by previous generations and maintain a centuries-old tradition, which has evolved into a particular micro-culture.

Εγκλουβή, Φακοπαραγωγός, Φακές
Photo: Katopodis Panagiotis

Δείτε την περιοχή του Οροπεδίου του Αγίου Δονάτου στον χάρτη.

Some data were drawn from the portal Fragrance of Lefkada and by LefkasTour.