Στα πλαίσια της παραμονής της στη Λευκάδα, ως προσκεκλημένη και φιλοξενούμενη του Δήμου για τα εγκαίνια του Μουσείου, η δισέγγονη του Ποιητή κ. Eleni Sikelianos επισκέφθηκε το Δημαρχείο όπου την υποδέχθηκαν ο Δήμαρχος κ. Κωνσταντίνος Δρακονταειδής, ο Αντιδήμαρχος κ. Θανάσης Περδικάρης και ο Αντιπρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου κ. Σπύρος Αρβανίτης.

Ο κ. Δήμαρχος ευχαρίστησε θερμά την κ. Sikelianos για την άμεση ανταπόκριση στην πρόσκληση, τονίζοντας ότι η παρουσία της στην εκδήλωση και η παραμονή της στη Λευκάδα, ήταν ένα πολύ σημαντικό γεγονός για τη γενέτειρα του Ποιητή και όχι μόνο. Επίσης την ενημέρωσε σχετικά με τις σκέψεις, τις προτάσεις και τις προοπτικές που υπάρχουν για την πορεία του Μουσείου, τονίζοντας τη βούληση και τη διάθεση της Δημοτικής Αρχής να δρομολογήσει, σε συνεργασία με φορείς και ειδικούς, όλες εκείνες τις διαδικασίες για την απρόσκοπτη λειτουργία και εξέλιξή του. Τέλος απεύθυνε ανοικτή πρόσκληση φιλοξενίας εκ μέρους του Δήμου Λευκάδας.

Mrs Sikelianos thanked for the invitation and the hospitality, congratulated the Municipality for organizing the event. Referring to the importance of the project and the accepted suggestion of Mr. Mayarch, he offered to contribute to the collective effort to be made in Greece and abroad, especially in the USA, to promote the Museum, promising to return soon.

The municipality Lefkada