Σε προκαταρκτική εξέταση καλείται ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων μετά από μήνυση της Χρυσής Αυγής

Photo: www.dimokratianews.gr

Σε προκαταρκτική εξέταση καλείται ο Region of Ionian Islands Theodore Galiatsatos από την Πταισματοδίκη Κέρκυρας, την Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2017, προκειμένου να εξεταστεί ως μηνυόμενος σε ποινική υπόθεση από τον βουλευτή Κέρκυρας της Χρυσής Αυγής Ιωάννη Αϊβατίδη.

Η υπόθεση αφορά στην μηνυτήρια αναφορά που είχε καταθέσει ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, την 27η Οκτωβρίου 2015, υποστηρίζοντας ότι ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων “με πολιτική σκοπιμότητα τον απέκλεισε, τελείως αναιτιολόγητα και παράνομα από τις εκδηλώσεις στην Κέρκυρα για την Εθνική Επέτειο του Έπους του ‘40” και συγκεκριμένα επειδή “εξαίρεσε τον βουλευτή της Χ.Α. από τον κατάλογο των επισήμων προσώπων στην κατάθεση στεφάνων”.

Η κατάθεση μήνυσης στον Περιφερειάρχη Θ. Γαλιατσάτο από την Χρυσή Αυγή για την κατάθεση στεφάνων, ομοιάζει με την εκδίκαση για παράβαση καθήκοντος του Δημάρχου Πατρέων Κώστα Πελετίδη γιατί δεν διευκόλυνε την Χ.Α. κατά την προεκλογική περίοδο. Είναι κεντρική επιλογή των φασιστικών – ναζιστικών μορφωμάτων να επιτίθενται και να οδηγούν συρόμενους στα δικαστήρια, αιρετούς που στέκονται εμπόδιο στη ρατσιστική τους προπαγάνδα. Και η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, τόσο δια του Περιφερειάρχη Θεόδωρου Γαλιατσάτου όσο και με σημαντικές επιλογές, που στέφθηκαν με επιτυχία, όπως το ετήσιο συνέδριο για το “Φασιστικό Φαινόμενο στην Ευρώπη”, αναδεικνύει το πρόβλημα της ανάπτυξης του φασιστικού κινήματος, καταβάλλοντας κάθε προσπάθεια ευαισθητοποίησης και δράσης για την αντιμετώπισή του.

Θεωρούμε ότι η δίωξη που επιχειρεί η Χρυσή Αυγή στον Περιφερειάρχη είναι βαθιά πολιτική and is based on the action of the Region of Ionian Islands Theodore Galiatsatou to hit racism and opinions that poison the political life of our country. To support these, we recall that the 28 October 2016, one year exactly after the first indictment, I.. Aivatidis Golden Dawn, filed a new lawsuit against the Region of Ionian Islands ... cancel the parade and the President of the Regional Council because it was not to the liking of panegyric which he gave.

Καλούμε τον λαό των Ιονίων Νήσων να βγάλει τα συμπεράσματά του και να καταδικάσει παρόμοιες κινήσεις που ξεφεύγουν από τα όρια της γραφικότητας και ελλοχεύει ο κίνδυνος να οδηγήσουν σε βαθύ διχασμό την κοινωνία. Έχουμε εμπιστοσύνη στην Ελληνική Δικαιοσύνη, την κρίση του λαού και διαμηνύουμε σε κάθε περίπτωση ότι οι μηνύσεις και οι διώξεις δεν πρόκειται ούτε κατ’ ελάχιστο να μας πτοήσουν στην εναντίωσή μας στις ρητορικές μίσους και ρατσισμού και σε εκείνους που τις εκπροσωπούν.

We continue.