Forokentriko and anti-development called the Lefkas MP Thanassis Kavvadas, budget the coalition SYRIZA -ANEL about 2017, in his speech to the plenary of Parliament on the budget.

Αναπτύσσοντας την επιχειρηματολογία του ο κ. Καββαδάς απευθυνόμενος στον υπουργό Οικονομικών ανέφερε: «Φέρατε προς ψήφιση φορολογικά μέτρα που ανέρχονται στα 2,6 δισ. Ευρώ το 2017 και μόλις το 3% , δηλαδή μόλις 79 εκατ. ευρώ, αφορούν εξοικονομήσεις δαπανών, ενώ το 97% αφορά αύξηση και επιβολή νέων φόρων. Μάλιστα οι έμμεσοι φόροι, αυξάνονται κατά 1,4 δισ. Ευρώ. Μιλάμε για τους πιο άδικους φόρους που ήδη πληρώνουν καθημερινά τα ελληνικά νοικοκυριά σε όλα τα προϊόντα πρώτης ανάγκης , με αποτέλεσμα το κράτος να μην εισπράττει γιατί ο κόσμος έχει περιορίσει τις αγορές του, να αυξάνετε η φοροδιαφυγή και να κλείνουν χιλιάδες επιχειρήσεις. Είναι προφανές ότι με τις αναλογίες αυτές μιλάμε για έναν προϋπολογισμό φοροκεντρικό και αντιαναπτυξιακό που αν μη τι άλλο πνίγει τον έλληνα φορολογούμενο, δημιουργεί πιο ασφυκτικό περιβάλλον στην οικονομία και καλλιεργεί την ύφεση και τη φτώχεια».

Ο βουλευτής αναρωτήθηκε τι απόδοση αναμένει η κυβέρνηση από τα μέτρα αυτά «τη στιγμή που οι ληξιπρόθεσμες οφειλές σε εφορίες και ταμεία αυξάνονται ξεπερνώντας τα 91 δις. Ευρώ και το διαθέσιμο εισόδημα των πολιτών έχει μειωθεί δραματικά».

Καυτηρίασε μάλιστα το γεγονός ότι «είναι παράδοξο μια αριστερή κυβέρνηση να μην υπολογίζει το κοινωνικό κόστος και να αδιαφορεί από τις τσέπες ποιων παίρνουν τα χρήματα».

Εκτίμησε δε ότι η πολιτική λιτότητας της συγκυβέρνησης θα συνεχιστεί και μετά το 2018, ως αποτέλεσμα της συμφωνίας που προετοιμάζουν με τους δανειστές για πλεονάσματα 3,5% του ΑΕΠ.

«Ο μποναμάς που ετοιμάζει η κυβέρνηση όχι μόνο για το 2017 που συζητούμε σήμερα, αλλά και για μετά το 2018 είναι ακόμα πιο βαρύς. Πανηγυρίζει η κυβέρνηση για τη συμφωνία στο Εurogroup για την ελάφρυνση του χρέους, που δεν ξέρουμε πως θα διαμορφωθεί και δεν ομολογεί ότι απέτυχε να κλείσει τη δεύτερη αξιολόγηση έως τις 5 Δεκεμβρίου, όπως έλεγε.

There confesses that instead of "tear understandings" about to sign a new memorandum will bring only the signature of SYRIZA ANEL.

Δεν ομολογεί ότι τα πλεονάσματα στο 3,5% του ΑΕΠ που συμφώνησε, για πόσο χρόνο δεν ξέρουμε ακόμα, 3-5-10 χρόνια, είναι νέα μέτρα, φόροι, περικοπές και σκληρή λιτότητα. Γιατί τα πλεονάσματα του 3,5% του ΑΕΠ απαιτούν νέες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις και μείωση αφορολογήτου, που ζητούν οι δανειστές. Αυτή είναι η πραγματικότητα.

Και όσο και αν προσπαθεί η κυβέρνηση να την αντιστρέψει, όπως με το «όχι» του δημοψηφίσματος, δεν θα τα καταφέρει.

Αυτή θα είναι κυρίες και κύριοι η παρακαταθήκη των ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ πριν φύγει από την εξουσία, στην ελληνική κοινωνία και στην επόμενη κυβέρνηση που θα διαχειριστεί την οικονομία. Πριν όμως, θα έχουν υποθηκεύσει τους έλληνες σε συνθήκες σκληρής λιτότητας για πολλά χρόνια» κατέληξε ο βουλευτής.

In his speech, the MP focused and forecast growth 2,7% of GDP next year, wondering how, at the moment that can be achieved

-λόγω των φόρων, των εκατομμυρίων ανέργων και της μείωσης του διαθεσίμου εισοδήματος, δεν μπορεί να στηριχθεί η κατανάλωση

- due to oversubscribing, investments have been frozen

- contributions to insurance funds are constantly increasing,

-το δημόσιο δεν πληρώνει τα χρέη του, τα οποία από 3,8 δις ευρώ το 2014 έφτασαν στα 6,2 δις ευρώ σήμερα και

-καθυστερούν διαρθρωτικές αλλαγές και αποκρατικοποιήσεις.

Καταλήγοντας ο κ. Καββαδάς αναφέρθηκε στην περυσινή ομιλία του πρωθυπουργού κατά την ψήφιση του προϋπολογισμού, ο οποίος ισχυρίζονταν ότι ο προϋπολογισμός του 2016 αποτελεί «την προοπτική για τον σταδιακό κοινωνικό μετασχηματισμό που είναι αναγκαίος για την ευημερία των πολλών».

«Η ευημερία των πολιτών, κυρίες και κύριοι της συγκυβέρνησης, που τάξατε μεταφράζεται μετά από ένα χρόνο από τις δηλώσεις του πρωθυπουργού και δύο χρόνια κυβέρνηση της Αριστεράς σε,

-ekatommyria unemployed,

-χιλιάδες λουκέτα σε επιχειρήσεις μικρές και μεγάλες,

-χιλιάδες έλληνες που διαβιούν κάτω από το όριο της φτώχειας,

-Thousands Greeks emigrating

-Thousands businesses emigrate,

- capital restrictions remain

-epikourikes pensions reduced,

-λιτότητα και φόροι που τρώνε το εισόδημα των πολιτών,

-χρέη του δημοσίου προς τους ιδιώτες που αυξάνονται,

-κόκκινα δάνεια που αυξάνονται,

-ουρές σε ΔΕΗ και ΕΥΔΑΠ για ρυθμίσεις χρεών,

- labor insecurity and

- fear

Fear and dread of the day will dawn in every home.

Αυτός, κυρίες και κύριοι είναι ο κοινωνικός μετασχηματισμός που πετύχατε. Αυτή είναι η ευημερία που τάζετε στον κόσμο» κατέληξε ο κ. Καββαδάς.