Ολοκληρώθηκε η παρέμβαση για τη βία και την επιθετικότητα στην Α’ τάξη του 4ου Δημοτικού Σχολείου Λευκάδας από το Κέντρο Πρόληψης

PRESS RELEASE

COMPLETE INTERVENTION FOR VIOLENCE AND aggression

ΣΤΗΝ Α’ ΤΑΞΗ ΤΟΥ 4th PRIMARY SCHOOL

The Prevention Center in collaboration with the teacher A2 part of 4th Δημοτικού Σχολείου Λευκάδας, κα Δήμητρα Κοψιδά, υλοποίησε παρέμβαση 8 συναντήσεων στους μαθητές του τμήματος, στα πλαίσια δραστηριοτήτων της ευέλικτης ζώνης σχετικά με τη βία και την επιθετικότητα.

Υλικό των συναντήσεων αποτέλεσε το παραμύθι: «ΟΙ ΝΤΑΗΔΕΣ ΤΟΥ ΒΥΘΟΥ ΚΑΙ Ο ΡΟΜΠΕΝ ΤΩΝ ΘΑΛΛΑΣΩΝ». Ένα βιβλίο για το δικαίωμα των παιδιών να μεγαλώνουν χωρίς φόβο. Έτσι, με ευαισθησία και χιούμορ, θίξαμε θέματα σοβαρά, όπως είναι οι διακρίσεις, τα δικαιώματα και η καταπάτησή τους, ο εκφοβισμός (bullying). Οι συναντήσεις πλαισιώθηκαν από βιωματικές δραστηριότητες στις οποίες συμμετείχαν όλοι οι μικροί μαθητές, με ενθουσιασμό και ενδιαφέρον.

Η παρέμβαση υλοποιήθηκε από το επιστημονικό στέλεχος του Κέντρου Πρόληψης, κα Σοφία Ασπρογέρακα- Αργύρη, Κοινωνική Ανθρωπολόγο- M.Ed. Ευχαριστούμε πολύ για τη συνεργασία την δασκάλα του Α2 τμήματος κα Δήμητρα Κοψιδά, καθώς και τον Δ/ντη του 4th Δημοτικού Σχολείου κ. Ανδρέα Παπαδόπουλο.

PREVENTION CENTRE