Στην έκθεση τροφίμων και ποτών «DETROP» η ΠΙΝ, με στόχο την προβολή των προϊόντων της Ιόνιας γης

in the 25η Διεθνή Έκθεση Τροφίμων και Ποτών DETROP Boutique 2016, που πραγματοποιείται στη Θεσσαλονίκη (26-29/2/2016) συμμετέχει η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων , με δικό της περίπτερο. Επικεφαλής της αντιπροσωπείας της ΠΙΝ είναι ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θεδόωρος Γαλιατσάτος.

Η έκθεση DETROP Boutique παρουσιάζει τα καλύτερα προϊόντα και τρόφιμα που παράγονται στην Ελλάδα από άποψη ποιότητας και μεθόδων παραγωγής. Δίνεται έτσι η ευκαιρία σε μικροπαραγωγούς να παρουσιάσουν σε μια ευρεία γκάμα Ελλήνων και ξένων αγοραστών τα προϊόντα τους.

Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων έχοντας ως στόχο την ενίσχυση της τοπικής παραγωγής και της προβολής των προϊόντων της Ιόνιας Γης, ως μοχλού ανάπτυξης της τοπικής οικονομίας, και προσδοκώντας να συνδέσει τον τουρισμό στα Ιόνια Νησιά με την ιδιαίτερη γαστρονομία μας, δίνει την ευκαιρία στους παραγωγούς των Ιόνιων Νησιών να εκθέσουν τα προϊόντα τους και να τα προβάλλουν ευρύτατα.

Στο πλαίσιο της DETROP Boutique 2016 υπάρχουν ειδικές ενότητας (π.χ. Τυριά και Κρασιά), ειδικά διαμορφωμένοι χώροι για παρουσιάσεις γευσιγνωσίας και παράλληλες εκδηλώσεις, με στόχο τη δημιουργία εναλλακτικών προτάσεων που ενδέχεται να λειτουργήσουν ως εργαλεία πώλησης για την προώθηση των προϊόντων.

The report involved more than 530 7 exhibitors in pavilions while the corresponding organization had visited more than 25.000 visitors, the number of foreign trade visitors increasing by 40%.